tirsdag 4. mai 2010

Viktig melding fra Avinor:


Avinor skal teste væskeskanner på Stavanger lufthavn, Sola

1. juli vil Avinor starte uttesting av en væskeskanner ved på Stavanger lufthavn, Sola. Væskeskannerne vil fra 2013 erstatte dagens regelverk, der det er strenge restriksjoner på hvor mye væske passasjerene får lov å ta med seg som håndbagasje.
Væskeskanneren er basert på teknologi som kan detektere sprengstoff i væskeform eller væske som sammen med andre komponenter kan brukes til å lage sprengstoff. I henhold til en EU-regulering, vil væskeskannerne fra og med 29. april 2013 erstatter dagens regime som du kan lese mer om på Avinor hjemmeside http://www.avinor.no/avinor/bagasjeoginnsjekking

Starter i det små
I tilknytning til testen er det bare ankomne passasjerer fra land utenfor EU som skal levere fra seg væske til skanning. Forutsetningen for dette, er at det også kan dokumenteres at væsken er kjøpt på den lufthavnen der du reiser fra – eller om bord på flyet - og at den er forseglet i posen.
-Vi starter i det små ved Stavanger lufthavn, Sola, fordi vi ønsker å høste noen erfaringer med hvordan en slik væskeskanner vil påvirke gjennomstrømmingen av passasjerer, opplyser seniorrådgiver innenfor security i Avinor, Ole Folkestad.
Han sier videre at prosedyren er enkel: Passasjerene leverer fra seg all væske som følger med håndbagasjen, væsken skannes, og du tar med deg væsken videre inn i terminalen.
I 2012 skal Avinor teste teknologien ved avgang fra noen utvalgte lufthavner, og da skal væsken kunne ligge i håndbagasjen i motsetning til hva som gjelder i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.