onsdag 19. januar 2011

OCAS saken i Stortinget

Sak nr. 5 [12:34:07]

Innstilling frå kontroll- og konstitusjonskomiteen om Forsvarets bruk av midlar under Norwegian Battle Lab & Experimentation (NOBLE) (Innst. 169 S (2010-2011))
Den 11. januar ble denne særdeles spennende saken diskutert i Stortinget. Dagens Næringsliv avdekket disposisjoner av Statens midler som kunne være tvilsomme. Senere undersøkelser bidro til å forsterke dette.

Saksordfører Ole Borten Moe (Sp) sier bl.a.:
En annen problemstilling som har dukket opp, dreier seg om hva som har skjedd i Luftfartstilsynet. Tilsynet har utformet forslag til forskrift som åpenbart og uten blygsel ville ha gitt én aktør i markedet betydelige fortrinn. Det ble foretatt uautoriserte testflyvninger mot andre aktørers anlegg, og tekniske godkjenninger ble trukket tilbake. Samlet sett skapes det et bilde som er svært kritikkverdig, og som tilsynet selv har tatt tak i. Stortinget er imidlertid opptatt av at tilsynet er avhengig av tillit, både i allmennheten og blant de aktørene som arbeider med tilsynet. For å bringe endelig klarhet i hva som har skjedd, og hva som ikke har skjedd, og for å gjenopprette nødvendig tillit ber vi derfor departementet om på egnet vis å granske tilhøvet mellom Luftfartstilsynet og de involverte selskapene.
Det fremkommer også at Statens midler kan ha blitt brukt for å squeeze Protura ut av markedet, altså konkurrenten til OCAS. Jeg tror ikke at saken er over med dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.