torsdag 29. mars 2012

Flygeleder - Supert yrke for kvinner

Flere kvinner søker flygelederstudiet

To uker før søknadsfristen går ut, har 264 personer søkt flygelederstudiet. Kvinneandelen blant søkerne går opp.

Jesper Krogh i Grand Forks (ingress)-Tidligere år har vi hatt en lavere andel kvinnelige søkere. Her har vi sett en endring de siste årene – og den positive trenden fortsetter, sier sjef for utdanning og trening i Avinor, Jesper Krogh.

Kjønnsfordelingen blant årets søkere er 57% menn og 43% kvinner. I 2011 var den kvinnelige andelen søkere på 38 prosent.

-Samtidig som vi ser positivt på den nevnte utviklingen, er vårt hovedfokus å få flest mulig kvalifiserte søkere uavhengig av kjønn. Her ser vi også en forbedring i forhold til tidligere, og andelen kvalifiserte menn og kvinner er omtrent like stor, sier Krogh.

Vil ha flere Med to uker igjen til søknadsfristen går ut (15. april), oppfordrer Krogh flere til å søke flygelederstudiet, som gir søkerne muligheter til et cirka ettårig studieopphold i USA, fulgt opp av et år med oppfølging og praksis hjemme i Norge.

Startlønnen for flygeledere er 570 000 kroner i året, noe som er svært konkurransedyktig sammenlignet både med medisin- og ingeniørstudiet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.