søndag 15. april 2012

Røkke kjøper Gulfstream 650

Foto: Gulfstream

Klippet fra HegnarOnline.

Røkke kjøper luksusfly for en halv milliard

Kjell Inge Røkke skal være på vei til å skaffe seg verdens lekreste privatjet.
Gulfstream G650 er verdens lekreste og mest avanserte business- og privatjet, og nå skal Kjell Inge Røkke være på vei til å skaffe seg et eksemplar av både luksusflyet og lillebroren G550, skriver Finansavisen.
Flere kilder involvert i prosessen bekrefter flykjøpene overfor avisen, og flyet, som skal være flyprodusentens raskeste og største privatjet, har en prislapp som begynner på 59 millioner dollar, eller nesten 350 millioner kroner. G550-modellen er noe lavere i pris, og i bruktmarkedet kan de fåes ned mot 15-20 millioner dollar.
Aker-systemet, som er kontrollert av Røkke-familien, har eid flere privatjeter. Men Akers kommunikasjonssjef, Atle Kigen, avkrefter overfor Finansavisen at det er selskapet som venter noen nye fly i sine hangarer. Heller ikke Røkkes kommunikasjonsrådgiver, Rolf Nereng ville tilkjennegi noen kjennskap til handelen.
G650 har en cruisefart på 0,85 mach (lydens hastighet) og en maksfart på 0,925 mach. Flyet har en maksimal rekkevidde på 12.964 kilo meter (7.000 miles) og egner seg veldig godt for å frakte 8 passasjerer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.