fredag 25. mai 2012

Flyplasskaos fra 1. juni?

Parat varsler flyplasstreik

Parat vil ta ut sikkerhetskontrollørene på flyplassene Gardermoen og Rygge i streik hvis de ikke får gjennomslag for kravet om et særtillegg til de sertifiserte sikkerhetskontrollørene. En eventuell streik vil føre til store forsinkelser i flytrafikken.


Det er ansatte i G4S Aviation og Securitas Transport Aviation Security som blir tatt ut i streik fra 1. juni klokken 06.00 dersom det ikke oppnås enighet i meklingen mellom NHO Service og Parat.

Det blir stilt andre og strengere personlige krav til sikkerhetskontrollører på flyplasser enn til andre vektere. Det er myndighetene som stiller krav til utdanning og sertifisering av sikkerhetskontrollørene på flyplasser. Kravene innebærer at den ansatte må bestå både en teoretisk og praktisk eksamen, og ha årlige resertifiseringer. Det må også vises i lønningsposen, sier Lars-Petter Larsen, forhandlingsleder i Parat.

Grunnlønna for en heltidsansatt vekter med 10 års ansiennitet er 290 000 kroner, sier Lars-Petter Larsen, som forventer at også minstelønnsatsene økes betraktelig i dette oppgjøret. Andre lavtlønnsbransjer har fått betydelige økninger i årets forhandlinger med NHO. Vi vil ikke være fornøyd med noe mindre, sier Larsen.

Ufrivillig deltid og uforutsigbar arbeidstid er et stort problem i vekterbransjen. Arbeidsgiver ansetter majoriteten av sine sikkerhetskontrollører på lave stillingsbrøker og kan i tillegg endre avtalt arbeidstid med kun 7 dagers varsel. Vi krever derfor at arbeidstidsordningene endres slik at flest mulig kan få heltid, samt at også vektere som arbeider døgnkontinuerlig får tilstrekkelig muligheten til å planlegge samvær med familie og venner, sier Parats forhandlingsleder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.