søndag 24. juni 2012

Familie reddet etter sjøflyulykke i Brønnøysund

Et ungt kjærestepar reddet en familie på fem ut av vannet da sjøflyet de satt i havarerte under landing i Brønnøysund søndag ettermiddag.

De to 18-åringene hadde ankret opp i området og filmet hele innflygingen. De ringte 113, før de kastet seg i båten og plukket opp de tre barna og deres foreldre som var om bord i det havarerte flyet, opplyser politiet.
– Sjøflyet tippet forover under landing på sjøen. Fem personer er innlagt på sykehus i Sandnessjøen, hvor de trolig blir til observasjon over natten. Tilsynelatende er det bare snakk om lettere skader, sier operasjonsleder Geir Riise i Helgeland politidistrikt til NTB.
Politiet skryter av de heltemodige tenåringene for redningsinnsatsen.
– Da flyet skulle gå inn for landing, dumpet det først ned i vannet én gang. Da det skulle ta nedi for andre gang, landet det på den ene siden og tippet over, sier Odin Dybos til VG. Han og kjæresten Marit Kvalø reagerte lynraskt da de ble vitne til havariet.

De fem personene som satt i sjøflyet som tippet rundt ved Brønnøysund søndag ettermiddag, slapp fra det med lettere skader. Foto: Åge Helgesen (Redningsselskapet)De fem personene som satt i sjøflyet som tippet rundt ved Brønnøysund søndag ettermiddag, slapp fra det med lettere skader. Foto: Åge Helgesen (Redningsselskapet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.