tirsdag 28. august 2012

F-35 - Enig med Barth Eide


Dog så vil jeg føye til at sannheten sannsynligvis ligger et sted mellom det Barth Eide snakker om og det SAAB-rapporten indikerer, altså 3x F-16.


Et F-35 Lightning II tar av fra Edwards Air Force Base i California. Det er dette jagerflyet Norge skal kjøpe og som Arbeiderpartiet vil skal ha sin hovedbase på Ørlandet flystasjon. Foto: Tore Meek / Scanpix

Vil bruke 1,9 milliarder i året på F-35

Forsvarsministeren hevder det bare vil koste 20-30 prosent mer å operere nye F-35 fly, sammenlignet med dagens gamle F-16-fly.
Det viser beregninger som Forsvarsdepartementet og det norske Kampflyprosjektet har gjort. Forsvarsminister Espen Barth Eide sier han ikke kjenner seg igjen i tallene som Adresseavisen presenterte mandag, hentet fra en britisk rapport.
– Vi regner med at det vil koste ca. 375 millioner kroner mer årlig enn nå å operere F-35 flyene. Det vil si en økning fra 1,5 milliarder kroner til 1,8-1,9 milliarder kroner årlig. 90 prosent av aktiviteten vil være knyttet til Ørland, sier Espen Barth Eide (Ap) til Adresseavisen.
– Det er klart at tar du et lite fly, med en liten motor, og et større fly, med en kraftigere motor, så blir det forskjell på hva det koster å fly, sier Barth Eide

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.