søndag 19. august 2012

Kræsj i Trysil


Foto: Kurt Iversen, NRK

Far og datter i flyulykke i Trysil

En mann i 60-åra og hans datter i 20-åra kom mirakuløst uskadd fra en flyulykke i Trysil søndag ettermiddag. Flyet deres krasjet på flystripa og braste inn i skogen.
Publisert 19.08.2012 14.00
Ulykken skjedde på Sæteråsen flyplass i Trysil søndag klokka 12.20.
En mann fra Akershus og datteren hans, som var i flyet, er sendt til legesenteret i Trysil for kontroll, men skal være så godt som uskadet.

Måtte løpe unna

Brannmannen Magne Kristiansen så alt som skjedde. Han forteller at mannen og datteren trente på å lande og lette i samme fart.
– Det gjorde de en fem-seks ganger. Så hørte vi plutselig en rar lyd og kikker nordover, og da ser vi at flyet kommer to meter over stripa, men i bredden ved asfalten og da hadde det problemer.
Flyet lå i sving mot hangaren, der Kristiansen og de to andre sto.
– Da ropte jeg til de andre at, nå må vi løpe for flyet kommer rett hit.
Han forteller at de løp et stykke unna og at det så ut som om piloten fikk kontroll på flyet igjen og fikk svingt det.

Datt ned på flystripa

– Men han var bare to-tre meter over flystripa hele tiden og da datt han gjennom og ned på stripa, og så reiser han rett over stripa og rett ned i skogen. Det var vel en sånn 100 meter ifra hangaren, sier Kristiansen.
Flyet er et fire seters småfly av typen Archer 3. Flyet ble totalskadet etter ulykken.
– Vi var veldig spent. Det så ut som flyet skulle bikke rundt, men heldigvis gjorde det ikke det. Men jeg var spent på om det ville ta fyr, sier brannmannen.

Faren trøstet datteren

Magne Kristiansen og de andre kom seg fram til flyet og til de to som satt inni.
– Da vi kom fram og fikk opp døra, var de ganske rolige. Det er klart de var sjokkert, men vi fikk dem pent ut og bort fra flyet.
Han forteller at de var veldig rolige. Jenta var ganske oppskaket, men faren trøstet henne og brannmannen og de andre tok hånd om dem til ambulansefolkene kom.

– Hadde skikkelig flaks

Magne Kristiansen tenker i ettertid, at de to hadde skikkelig flaks.
– Hvis de ikke hadde fått svingt flyet ned mot skogen, men gått i hangaren i stedet, så hadde det jo gått mye, mye verre, sier Kristiansen.
Brannmannen, som hadde beredskapsvakt, var på flyplassen for å leke seg litt med modellfly. Etter ulykken fikk han tilkalt kollegaer og flyplassen ble sperret av og flyet skumlagt.
Flyhavarikommisjonen er nå i Trysil for å undersøke nærmere hva som skjedde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.