torsdag 22. november 2012

SAS - Mer "fall out" etter nær døden opplevelse

 
SAS her fire fly av denne typen
 
Foto: Wikipedia

– SAS flyttet dyre fly til Norge av frykt for kreditorer

På grunn av frykt for konkurs omregistrerte SAS to av sine dyreste fly til Norge for å beskytte dem mot kreditorer, skriver Politiken.
To fly av typen Airbus A330, som koster mer enn en milliard per fly, fikk endret sin tilhørighet fra henholdsvis Danmark og Sverige til Norge. Dette skjedde de siste månedene etter krav fra flyenes eier, den franske storbanken Crédit Agricole, ifølge Politiken.
SAS har leaset de store langdistanseflyene siden 2004. I motsetning til Danmark og Sverige har Norge ratifisert den såkalte Cape Town-konvensjonen, som betyr at eiere av fly og andre «mobile aktiva» har en særlig beskyttelse mot krav fra kreditorer ved en konkurs.
Crédit Agricole fryktet å «havne i klørne på sultne kreditorer», om flyene forble i de danske og svenske luftfartsregisterne, sier en kilde til Politiken.
Det danske flyet ble flyttet til det norske registeret den 16. oktober. Flere uker før SAS annonserte sin omfattende spareplan. Det svenskregistrerte flyet ble flyttet til Norges register i forrige uke, bare noen få dager før de avgjørende forhandlingene mellom SAS-ledelsen og de ansatte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.