torsdag 20. desember 2012

Freezing fog på Gardermoen


Det tar tid å avise flyene før de skal ta av. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix

Gardermoen: Frosttåke skaper forsinkelser

Flere fly er kansellert.
– Vi sliter med dårlig vær, og har blitt nødt til å kansellere noen avganger. Jeg forstår at dette er veldig frustrerende for passasjerene, men beklagelig nok får vi ikke gjort noe med været, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nilsen, til ABC Nyheter.
Han opplyser videre om at Norwegian hadde tekniske problemer i formiddag.
– Det er imidlertid ikke hovedproblemet. Alle sliter med «freezing fog», som gjør at flyene bruker lenger tid på avising, sier Sandaker-Nilsen.
Hele fire av fem Norwegian-fly er forsinket, ifølge VG.no.
Dette fører til at flere tusen Norwegian-passasjerer blir opptil tre timer forsinket. Det er bare Norwegian som har hatt tekniske problemer, men fikk ringvirkninger for de andre flyselskapene, som også sliter med frosttåken.
Torsdag er det beregnet 63.600 passasjerer vil reise fra Gardermoen.
Les også: Snøvær skapte trafikkaos på Vestlandet

Møt som normalt

Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) opplyser på sine nettsider om at alle passasjerer må bergne forsinkelser:
– På grunn av værforholdene må det påregnes forsinkelser ved Oslo Lufthavn. Vi ber alle reisende møte som normalt, og forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap, skriver OSL.
Tåken gjør også at det tar lengre tid for fly å ta av:
– Dette værfenomenet gjør at vi av sikkerhetsmessige årsaker må ha større avstand mellom flyene som kommer inn. Samtidig må alle fly som skal lette, avises først. Det gjør at ting tar mer tid, og det gir noen forsinkelser, forklarer medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.