lørdag 16. mars 2013

SAR - AW101 skandalen i India

Norge faller stadig på den internasjonale skalaen for korrupsjon. Vi er dårligst i Norden, så spørsmålet jeg stiller er: Kunne dette skjedd her?

Imaging: Rajesh A.S.

Det er et år siden myndighetene i India fikk den såkalte "Allen Alert" vedr. korrupsjon innen statlige kjøp av forsvarsmateriell, inkludert helikoptre. Vel, India valgte å sitte på vital informasjon inntil saken kom opp som en skandale i Italia og sjefen for Finmeccanica, Giuseppe Orsi ble arrestert. Det på grunnlag av dokumentasjon for at datterselskapet AgustaWestland, hadde bestukket offentlige ansatte, sogar den tidligere sjefen for luftforsvarsstaben i India, S.P. Tyagi.


Tyagi sier til det ukentlige nyhetsmagasinet The Week den 3. mars: "I am shocked that my name has been dragged into this". Tyagi er anklaget for bl.a. å endre på kravspesifikasjonene for AW101 slik at det ble lagt til rette for AW101. Dette gjelder konkret kjøp av 12 helikoptre i VVIP konfigurasjon.
På min tur i India nylig var det ikke en eneste dag jeg ikke kunne lese i avisene om saken og det oppstyret dette har ført til. Saken vedr. de to italienske marinesoldatene som er anklaget for å ha skutt to indiske fiskere i den tro at de var pirater, gjør ikke saken bedre. Finmeccanica kan bli utestengt fra det indiske markedet for mange år fremover. Sjekk http://tinyurl.com/am23dz3

Siden AW101 er en av kandidatene som Sea Kingens etterfølger her hjemme, så innleder jeg overskriften med SAR som er en forkortelse mange søker på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.