lørdag 15. juni 2013

Egyptair truet


Britiske jagerfly ekskorterte flyet fra EgyptAir til en flyplass i Skottland etter at det ble funnet en lapp med en trussel ombord. Foto: NTB scanpix

Trussel mot fly på vei til USA

Britiske jagerfly måtte lørdag ekskortere et egyptisk passasjerfly tilbake til Skottland. Ombord var det funnet en lapp med en alvorlig trussel: «Jeg vil sette fyr på flyet».
Britiske jagerfly eskorterte lørdag et fly fra EgyptAir som skulle til New York til en flyplass i Skottland.
Ombord var det funnet en lapp som truet med å sette fyr på flyet, forteller offisielle myndigheter og øyenvitner.
«Klokken 14.20 i dag ble et av EgyptAir sine fly fra Kairo til New York omdirigert etter til Prestwick Airport etter at et mistenkelig notat ble funnet ombord», heter det i en uttalelse fra politiet i Skottland.

Passasjerene avhøres i kveld

Mer enn 100 passasjerer ble evakurert i en rolig operasjon, heter det også.
«Passasjerene er nå ført til flyplassterminalen og blir tatt vare på at besteningen», la man til.
Politi skal avhøre pasasjerene ut over kvelden.
Det er ikke meldt om noen skader, opplyser politiet.

Storbritannias forsvarsdepartement har også bekreftet at fly av typen Typhoon lettet fra Royal Air Force-basen Leuchars.
Et øyenvitne har fortalt BBC at to jagerfly ekskorterte passasjerflyet til Prestwick nær Glasgow, og at flyet ble omringet av 10-15 politikjøretøy på et lukket område av flyplassen.
I Storbritannia er man i høyt beredskap siden både USAs president Barack Obama og Russlands Vladimir Putin er blant verdens toppledere som skal samles i Nord-Irland under et G8-møte som starter mandag.

- Veldig skremmende

Det var en passasjer som slo alarm. Det var BBC-ansatte Nada Tawfik som har fortalt at hun kontaktet besetningen om at hun  hadde funnet en papirlapp på toalettet hvor det sto «Jeg vil sette fyr på dette flyet».

Tawfik fortalte kringkastningsselskapet at beskjeden var skrevet med kulepenn på en serviett og at en også nevnte et eksakt setenummer.
- Det så ut som et barns håndskrift, eller noen med veldig dårlig håndskrift, men det var veldig opprørende: spesielt nå som alle er opptatt av sikkerhet ombord på fly, sa hun.
- Jeg sa til en av flyvertinnene at «jeg vet ikke om dette er en spøk», og de sa at «nei, det er det nok ikke».
- Enten har noen en veldig dårlig sans for humor eller så er det veldig skremmende.
- Du kan tenke deg at det ble veldig spent.
Annen flytrafikk skal ikke være berørt av hendelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.