tirsdag 20. august 2013

Avinor - Viser til rapport vedr. forbindelse mellom Sola og flyplasser i nord

Oljeindustrien vil ha direkteflygninger mellom Nord-Norge og Stavanger lufthavn

Rapporten ”Fly Arctic – Connecting the Norwegian oul and gas industry” slår fast at en direkterute mellom Stavanger og Harstad/Evenes og en direkterute til Tromsø vil spare olje- og gassindustrien i disse regionene for over 400 millioner kroner årlig.
Det er ruteutviklingssamarbeidet mellom Greater Stavanger (hvor Avinor deltar) Hammerfest, Tromsø, Harstad, Sandnessjøen og Brønnøysund som står bak rapporten som ble offentliggjort 20. august. 800 bedrifter er med i undersøkelsen som konkluderer med at næringslivet ønsker raskere forbindelser og flere avganger mellom den voksende oljeregionen i Nord-Norge og oljehovedstaden Stavanger.

- Vi har gjennom dette arbeidet kartlagt fremtidige reisemønster for mange bedrifter i alle regionene og ser at det vil være et stort behov for mer effektive reisemåter og flere nye direkte ruter i tiden fremover, forklarer leder av prosjektets styringsgruppe Kristine Bock, i en pressemelding.
-Grundig dokumentasjon Leif Lorentzen med fly (ingress)-Rapporten legger fram grundig dokumentasjon som tyder på at det er et potensial for direkteruter mellom Stavanger og Nord-Norge. Så er det selvfølgelig opp til flyselskapene å gjøre de endelige markedsvurderingene, sier lufthavnsjef ved Stavanger lufthavn, Leif Lorentzen, i en kommentar til rapporten.

Han viser for øvrig til at metodikken rapporten bygger på har vært brukt i ruteutviklingsarbeidet ved Stavanger lufthavn i flere år.

Avinors bidrag til rapporten har bestått av både økonomisk støtte til prosjektet, trafikkstatistikk og kundeundersøkelser. Avinor har også stilt til rådighet kompetanse rundt flytyper, flyselskap – og om operative og kommersielle forhold. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.