onsdag 21. august 2013

Ryanair - På vei ut av Norge for godt?

Det er typisk for O`Leary å reagere på det en kan kalle infantil måte. Som et bortskjemt barn om en vil. Følg med!


HAR BRUTT NORSK LOV: – Lagmannsretten bekrefter at Ryanair systematisk og på det groveste har brutt norsk lov gjennom mange år, hevder Parats nestleder Vegard Einan. Foto: Colourbox.com
Borgarting lagmannsrett:

– Ryanair-saken skal behandles i Norge

Søksmålet fra den tidligere Ryanair-ansatte Alessandra Cocca om usaklig oppsigelse hører hjemme i norske domstoler, sier Borgarting lagmannsrett.

Konklusjonen er stikk motsatt av hva Moss tingrett kom frem til tidligere i sommer. Kjennelsen er en seier til YS-forbundet Parat, som har ført saken på vegne av Cocca i samarbeid med LOs juridiske avdeling.

Anke-håp

Parat-nestleder Vegard Einan håper Ryanair anker saken til Høyesterett.
– Ryanair gikk hardt ut etter kjennelse i tingretten, og jeg ser frem til hva de nå vil gjøre. Kjennelsen i lagmannsretten bekrefter vår påstand om at Ryanair systematisk og på det groveste har brutt norsk lov gjennom mange år. Denne kjennelse ivaretar norske arbeidstakeres rettigheter mot store selskaper som mener de fritt selv kan velge hvilke lover og regler de skal følge, sier Einan.

Alkohol

Cocca gikk til sak mot Ryanair i mars i år for usaklig oppsigelse og usaklig innleie. Hun ble sagt opp etter ti måneder av den tolv måneder lange prøvetiden, etter at hun hadde rapportert at det luktet alkohol av kabinsjefen om bord.
Ryanair hevder at saken ikke hører hjemme i en norsk domstol, men derimot må føres for irsk rett. Selskapet fikk medhold i Moss tingrett i juni, noe som førte til at det oppfordret LO og Parat til å be om unnskyldning.

EU-rett

Advokat Christen Horn Johannessen i Parat sier at lagmannsrettens kjennelse er i tråd med gjeldende EU-rett, som også Ryanair har påberopt seg.
– Kjennelse er i tråd med hva vi har hevdet og er i tråd med gjeldende EU-rett. Etter vår vurdering av lovverket kunne ikke retten komme frem til et annet resultat. Norsk lov må gjelde i Norge, sier Horn Johannessen.

Valg av lov

Lagmannsrettens kjennelse kan ankes til Høyesterett. Etter en eventuell avgjørelse der, gjenstår spørsmålet om lovvalg. Det spørsmålet skal opp for Moss tingrett i neste omgang.
– Etter denne kjennelsen i lagmannsretten vil det være nærmest umulig for tingretten å komme til et annet resultat enn at norsk lov skal legges til grunn når saken kommer opp for tingretten, sier Horn Johannessen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.