søndag 20. oktober 2013

Belgia ulykken - Oppdatering


Et fly som fraktet ti fallskjermhoppere styrtet kort tid etter at det tok av fra en flyplassen Templeoux sør i Belgia. Foto: EPA / NTB scanpix.

Fødselsdagsfeiring endte med flystyrt i Belgia

Ti fallskjermhoppere og en pilot mistet livet i en flystyrt i Belgia lørdag ettermiddag. Flyturen var en del av en fødselsdagsfeiring.

De omkomne var i alderen 21 til 40 år. De var alle medlemmer av samme fallskjermklubb, og mange av deres venner ventet på flyplassen da ulykken inntraff, ifølge tv-stasjonen RTL.
Familie og venner fikk lørdag kveld krisehjelp. Flere av de omkomne etterlater seg små barn.

Fant fallskjermer

Flyet styrtet kort tid etter at det tok av fra flyplassen Temploux, seks mil sørøst for Brussel. Etter cirka ti minutter styrtet flyet på et jorde, rundt 250 meter fra et par hus nær byen Fernelmont.
Byens borgermester, Jean-Claude Nihoul, sier til flere medier at tre av fallskjermhopperne trolig har prøvd å løse ut fallskjermene, men at det var for sent.
– Tre åpne fallskjermer på bakken tyder på at tre mennesker prøvde å hoppe, sier han.
Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, og en gransking er igangsatt.
Nyhetsbyrået DPA skriver at vitner skal ha sett at deler av den ene vingen på flyet falt av. Et annet vitne forteller at flyet fløy over ham, mens «biter falt av».
– Deretter tippet flyet og styrtet 200 meter lenger framme, sier vitnet.
Øyenvitner forteller også at flyet skal være utbrent etter styrten, og at det derfor er vanskelig å si mer om hva som kan ha skjedd.

Konge og statsminister

Både kong Philippe og Belgias statsminister Elio Di Rupo besøkte ulykkesstedet lørdag.
– Alle våre tanker går til de omkomnes familier, sier Di Rupo.
Både kongen, statsministeren og innenriksminister Joëlle Milquet møtte de omkomnes familier på flyplassen etter å ha besøkt åstedet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.