onsdag 30. oktober 2013

Flyskoler styrkes ved fusjon

De to nevnte skolene utdanner trafikkflygere til flyselskapene i Norge og Europa og har en meget god statistikk gjeldende piloter i jobb etter endt utdanning!
Norwegian, SAS og Ryanair skal i 2014 samlet ansette ca. 700 nye piloter!
Bakgrunnen for sammenslåingen er nettopp fremtidige utfordringer med økt utdanningstakt og økt etterspørsel etter nye flygere.


To flyskoler blir til en 

Luftfartsskolen og Rørosfly har besluttet å organisere all virksomhet i en og samme organisasjon under navnet Luftfartsskolen AS. De to velrennomerte skolene har i en årrekke hatt et nært og godt samarbeid og initiativet til sammenslåingen kommer fra begge parter. Styreleder i det fusjonerte selskapet Luftfartsskolen AS blir Otto Lagarhus, en av nestorene i norsk luftfart. Ansvarlig for daglig drift blir Thor Alvik og Tor W. Sandnes, dagens ledere i henholdsvis Luftfartsskolen og Rørosfly.

I dag leverer Luftfartsskolen all teori og simulatorflyging, mens Rørosfly leverer praktisk trafikkflygerprogram i en- og tomotors fly på Røros Lufthavn.
En fusjon vil medføre at alt utdanningsmateriell med fly, simulatorer og utdanningsplattformer sammen med personell og myndighetsgodkjenninger vil inngå i ett felles eiet selskap - Luftfartsskolen AS.

Målsetningen er en fysisk sammenslåing i løpet av høst/vinter inneværende år. Planene er videre å etablere en ny flygetreningsbase på sentral flyplass på Østlandet i tillegg til basen på Røros.


«Til sammen 70 års erfaring forenes nå i en robust organisasjon med styrket administrasjon og flere instruktørkrefter.  Vi er dermed bedre rustet til å møte utfordringer og muligheter i årene som kommer»,
sier styreleder Otto Lagarhus.

Webside Luftfartsskolen: www.luftfartsskolen.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.