torsdag 31. oktober 2013

Norwegian - Får pepper av US ALPA. Godt jobba NRK!

USA-piloter hardt ut mot Norwegian
Se video: Lee Moak mener Norwegian spekulerer i å dumpe lønningene i kontraktene de tilbyr: http://tinyurl.com/k5u9l5a

Amerikanske piloter ut mot Norwegian: – Dette kommer til å koste jobber

I den hardt pressede amerikanske flybransjen mener man Norwegians inntog og bruk av billig asiatisk arbeidskraft undergraver bransjen.
– Vi er veldig bekymret for planene Norwegian Air Shuttle har, sier Lee Moak, leder for Det amerikanske flygerforbundet (ALPA).

– Bryter internasjonal avtale

De siste dagene har det stormet rundt Norwegian, etter NRKs avsløringer av kontraktsvilkårene for flyselskapets thailandske kabinansatte på langdistanseflyginger.
Der kommer det frem at de har en grunnlønn på under 3000 norske kroner i måneden, mens snittlønnen på rundt 7250 kroner i måneden før skatt, uten diettpenger. Det har fått fagbevegelsen til å rase og ta i bruk ord som sosial dumping og gangstermetoder.

Men også i USA selskapets praksis reaksjoner. I USA er flybransjen hardt presset, og flyr nærmest tur/retur konkursretten. Bare fem ganger de tolv siste årene har flyselskapene vist et lite underskudd. Kampen om å overleve er knallhard.
 
Moak reagerer ikke på at Norwegian utfordrer denne konkurransen ytterligere, men syns vilkårene blir feil. Etter hans syn spekulerer Norwegian i å dumpe lønningene i kontraktene som tilbys kabinpersonellet, såkalt «shopper labour contracts».

– Vi har ikke sett denne typen modell her før, sier han når NRK møter ham

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.