torsdag 24. oktober 2013

UAV - Capt. Phillips

Vel, nå har jeg sett den særdeles vellagede filmen om Mærsk kapteinen på konteinerskipet Mærsk Alabama som ble kapret nær Afrikas Horn i 2009. Dramatisk historie så det holder. Vel, USS Bainbridge var snart på plass sammen med "half of the US Navy" i området. Bainbridge hadde et utmerket hjelpemiddel i en UAV kalt ScanEagle. Denne tassen bidro til å gi Bainbridge oversikt over situasjonen. Da tenker jeg på norske fregatter som har vært og er på tokt i det samme området. Stakkars, disse har ingen hjelpemidler som Bainbridge hadde. Når kronprinsen kommer på et såkalt overraskende besøk der nede, så blir han kjørt rundt i en RIB og ikke i et helikopter.
ScanEagle fra firmaet Insitu ble presentert på Flyoperativt Forum i 2007. Det samme selskapet var før Aerosonde som fløy den første UAV over Atlanterhavet. Boeing så verdien i ScanEagle og kjøpte selskapet. Selv har jeg sett flyet flere ganger på Farnborough og Le Bourget, på bakken. På denne bloggen har jeg hatt flere videoer om flyet. Det ser slik ut:



Ikke nok med det, men USS Bainbridge hadde Seahawk helikopter også slik danskene har. Vi har ventet på NH90 i omtrent 10 år er det vel blitt.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.