mandag 25. november 2013

Amadeus lurte seg selv.....


Widerøe flyr stort sett regionale ruter i Norge, men selger flybilletter for selskaper og reiser rundt om i hele verden. En feil utenfor Widerøes kontroll førte til at det norske selskapet i helgen solgte svært billige billetter på andre selskapers flyvninger.
FOTO: Ned Alley, NTB Scanpix (ill.bilde)

Råbillige flybilletter verden rundt sender utlendinger til Widerøe


En datafeil sørget i helgen for en førjulsgave av de sjeldne for mange reisende: Flyturer over Atlanteren til under tusenlappen. Widerøe tjente svært gode penger på denne feilen.





Lørdag kveld sendte Amadeus, det internasjonale systemet for distribusjon av flybilletter, ut en hel del feil billettpriser til det norske flyselskapet Widerøe. Drivstofftillegget som enkelte flyselskaper opererer med på noen flyvninger, ble utelatt.
Dermed ble svært mange langdistansereiser hos disse flyselskapene særdeles billige.
Feilen ble oppdaget av ivrige brukere av diverse nettforum, og ryktene spredte seg raskt. Dataserverne som behandler Widerøes billettsalg gikk varm, og var i en periode nede for telling.
Nordmenn på flyprat.no skriver at de har kjøpt flyturer fra Norge til Hawaii for rundt 3300 kroner, og til østkysten av USA for rundt 1700 kroner, alt tur retur og med de store, anerkjente nettverksselskapene (blant annet United og Air Canada).
I skrivende stund har Aftenposten funnet flybilletter fra New York til Milano med tur og retur i mars, til 1581 kroner.
Samme strekningen koster fra 3700 kroner og oppover via søkemotoren orbitz.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.