lørdag 30. november 2013

Helikopterulykke i går kveld - Skottland

Helikopteret var av typen EC135 T2 med tre personer ombord. Maskinen er mye brukt som ambulanse- og politihelikopter, og regnes som en særdeles sikker helikoptertype. I Norge har det så vidt jeg ser kun vært et eneste uhell, og det var i 2006 uten personskade.

STYRTET:Ifølge BBC er 32 mennesker brakt til sykehus etter styrten fredag kveld. Foto: Reuters/NTB scanpix

– Flere omkomne etter helikopterstyrt i Glasgow

Flere mennesker mistet livet da et politihelikopter styrtet på taket til en pub i Glasgow, opplyser kilder til Sky News.

Politiet har foreløpig ikke villet bekrefte at noen mistet livet i ulykken.
Ifølge BBC er 32 mennesker brakt til sykehus etter styrten fredag kveld. Brannmannskap opplyser at disse har en rekke ulike skader.
Redningsarbeidere jobbet lørdag morgen fortsatt med å stabilisere bygningen der puben lå. Den beskrives som svært utrygg. Det jobbes også med å få fri mennesker som er fanget inne i puben.
Om lag 120 mennesker var til stede for å høre på et band da politihelikopteret landet på taket til puben ved 23.30-tiden fredag kveld.
To politifolk og en sivil helikopterpilot befant seg i helikopteret, men politiet har ikke kommet med opplysninger om tilstanden deres.


Åtte personer er bekreftet omkommet fra offisielt hold.

Tre av disse ble funnet i helikopteret, de andre fem ble funnet i bygningen, opplyser politiet på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.
14 personer er alvorlig skadd og mottar behandling på sykehus.
Artikkelen fortsetter under bildet.

Helikopteret styrtet ned i taket av puben The Clutha, der 120 personer skal ha vært på konsert. Du ser et hovedrotorblad stikke opp fra taket. Kan det ha stått omtrent stille da helikopteret traff taket?
Foto: Andy Buchanan / Afp
Politiet har tidligere sagt at de forventer at antallet døde vil stige ettersom letearbeidet i ruinene av puben skrider fram.
– Det er mange som har møtt opp for å se stedet. Det er også et område her hvor folk blir sluppet inn av politiet én etter én hvor de kan legge ned blomster, sier NRKs Storbritannia-korrespondent Espen Aas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.