Onsdag sendte selskapet ut en melding om at alle de ansatte i datterselskapet Norwegian Air Shuttle Sweden blir overført til et bemanningsselskap. Hvis ikke blir de sagt opp, skriver Aftonbladet.
Norwegian skal fra nå av leie inn alt kabinpersonale i Sverige fra Proffice i stedet for fra sitt eget svenske datterselskap. 52 av selskapets 300 ansatte rammes av nedleggelsen. De øvrige ansatte er allerede overført til Proffice. De ansatte er opprørt over å bli overført og sier at de vil kjempe for å bli i Norwegian.


– Hadde ikke noe valg

– Vi er fast ansatt i Norwegian, men nå skal vi bli innleid i stedet. Vi synes det er merkelig, sier en av de ansatte til avisen.
Norwegian sier beslutningen ble tatt av konsernledelsen i Norge.
– Tidspunktet er ikke det beste, det er vi enige om. Men det viktigste er at alle får beholde jobbene sine, sier Krister Aarnio i Norwegian i Sverige.
I meldingen fra Norwegian står det at selskapet og de ansatte var enige om overføringen av personalet.
– Vi hadde ikke noe valg. Det finnes ingen lov som ville stått i veien for at selskapet legger ned en del av sin virksomhet eller bestemmer seg for å omstrukturere hvordan man flyr, sier Susanne Boronkay i Unionen Stockholm.
(NTB)