Kari Stokke Nilsen og resten av passasjerene på det stappfulle Widerøeflyet med destinasjon Vadsø måtte finne seg i litt venting da de i dag skulle ta av fra flyplassen i Tromsø klokken 10.20.
– Motoren var i gang og sikkerhetsrutinene gjennomgått, da en mann helt fremme reiste seg opp og sa at han var dårlig, forteller Nilsen, som jobber i Nyhetsavdelingen på NRK Marienlyst.
Like etter kom kapteinen ut, og det ble annonsert over høyttalerne at kapteinen skulle følge mannen inn.
Kari Stokke Nilsen - Kari Stokke Nilsen var på tur til Vadsø for å holde kurs da rømningsforsøket fant sted.NRK
Kari Stokke Nilsen var på tur til Vadsø for å holde kurs da rømningsforsøket fant sted.
Foto: NRK

Vilt rømningsforsøk

Nilsen forteller videre at de ble sittende i rundt trettifem minutter uten at det skjedde noe. Stemningen blant passasjerene ble gradvis dårligere, men da kapteinen kom tilbake og fortalte hva som hadde skjedd endret humøret seg.
– Han fortalte åpenhjertig at mannen som hadde gått av flyet hadde lagt på sprang langs rullebanen, og at han bare så seg nødt til å følge etter. Langs rullebanen og helt til flytårnet kom de, før kapteinen fikk tak i mannen og fikk brakt ham tilbake til terminalen, sier hun.
Mannen, som skulle sendes til Vadsø for soning, ble der hentet av politiet.

Handlekraftig kaptein

Kapteinen, som NRK ikke har lyktes å komme i kontakt med, returnerte deretter til flyet. Besetningen visste ikke navnet til mannen som forsøkte å stikke av, derfor måtte en navnesjekk gjennomføres før flyet fikk startet mot Vadsø.
– Det tok sin tid, men stemningen blant passasjerene var en helt annen etter at vi fikk høre hva kapteinen hadde gjort mens vi ventet. Det var nesten komisk, ler hun.
Flyet kom seg av gårde rundt 10.55.
Verken Widerøe eller politiet ville kommentere saken