fredag 24. januar 2014

Blå-blå - 100 dager på jobb

Det er nødvendig å stille noen spørsmål her:
Hva menes med den operative evnen? Jeg er redd dette har med forsvarsmessige oppgaver å gjøre. Likeså når det står .."betydning for beredskapen...." Hva betyr dette? Er det den forsvarsrelaterte beredskapen?
Jeg mener at alle disse utydelighetene og alt det forsvarsrelaterte utstyret disse helikoptrene skal få montert, helt klart gjør det nødvendig å skille mellom militær- og sivil beredskap. Disse helikoptrene utfører jobb for det sivile samfunn gjennom Justisdepartementet, ikke gjennom Forsvarsdepartementet. Nå har vi selv laget en samrøre hvor Forsvaret klart er den sterkeste makt og vil få det slik de hvil i ethvert henseende. Klart at forsvaret har spesielle behov, men de skal ikke benytte sivile helikoptre til dette. At de er malt i forsvarets farger er rett og slett tåpelig. Siviliser redningstjenesten så fort som overhodet mulig!

 
JUSTIS OG BEREDSKAPSDEPARTEMENTET
 
  • Vi har styrket Hovedredningssentralen med 9 millioner kroner for å styrke den operative evnen. 
     
  • Vi har undertegnet kontrakten for nye redningshelikoptre – det har betydning for beredskapen i 30-40 år fremover. De første helikoptrene kommer i 2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.