torsdag 23. januar 2014

Oljeruter i drift - Savner Brønnøysund


BMI Regional sine «oljeruter» mellom Stavanger, Tromsø og Harstad/Narvik starter opp torsdag. Foto: Wikipedia

DIREKTEFLY STAVANGER - TROMSØ - HARSTAD/NARVIK

Nå er «oljerutene» i drift

Direkteflyvninger mellom Nord-Norge og Stavanger.

Torsdag starter BMI Regional sine flyvninger mellom Stavanger og Tromsø og Harstad/Narvik. Dermed er de nye «oljerutene» i gang for fullt.
Etter at flyselskapet lanserte de nye rutene i høst har også Widerøe og SAS meldt seg på med flyvninger til Tromsø. Widerøe sin rute er alt i drift, mens SAS starter opp i løpet av våren.
Tidligere har reisende mellom sørvestlandet og Nord-Norge måttet mellomlande i Oslo, og direktefly vil dermed forenkle reisen betraktelig mellom to regioner med stadig mer samerbeid. 

Til Stavanger med første fly

Med på det første flyet fra Nord-Norge sitter blant annet ordfører i Harstad, Marianne Bremnes (Ap).
– Jeg skal ut og fly, det blir veldig bra. Dette er ei rute som blir veldig viktig for oss, ikke minst for næringslivet i regionen. Så jeg er veldig glad for at vi omsider har fått det til, sier hun til Teknisk Ukeblad.
Ordføreren understreker at det er viktig for Nord-Norges hovedstad Harstad å ha god kontakt med Stavanger.
– Vi har mange forbindelser til Stavanger-regionen. Dermed er det viktig for dem som jobber i næringen å ha direkteruter, slik at de kan slippe å bruke så mye tid på reising, påpeker Bremnes.
 
Teknisk Ukeblad fikk tilsendt dette bildet av soloppgangen mellom Evenes og Tromsø fra Terje Hansen, som var ombord på den første flyvningen nordover med BMI. Flott flytur med et bra fly med god frokost, skriver han. Foto: Terje Hansen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.