lørdag 22. februar 2014

Rike flyselskaper tilbyr mer luksus

Antall passasjerer som reiste på business eller first class økte med 4,2 prosent ifjor. Qatar Airways er blant flyselskapene som nå investerer enda mer i luksus ombord. Foto: NTB scanpix

Casher inn på rike passasjerer - nå blir det enda mer luksus på vingene

Mens konkurrentene sliter tungt i en knallhard bransje, håver Midtøsten-flyselskapene inn penger. Nå investerer de flere hundre millioner dollar for å gi passasjerene sine mer luksus ombord.
Både SAS, Air France-KLM og Qantas har kuttet tusenvis av jobber. I midten av februar sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos til DN.no at det ikke vil bli noe lettere fremover, og at han frykter flere konkurser i bransjen:

First class på Emirates.
Foto: Emirates
First class på Emirates.

Spår videre premium-vekst

Både Emirates, Etihad og Qatar mener folk er villige til å betale mer for å fly, hvis de får den luksusen de ønsker seg ombord. Og de tror veksten i premium-segmentet vil fortsette i årene fremover. Selv om det har vært noen tøffe år i flybransjen, har Midtøsten-selskapene gitt nytt liv til luksus på vingene - til tross for at også lavprisflyselskapene har hatt en eventyrlig vekst.
Velstående passasjerer krever stadig mer luksus.
Foto: Emirates
Velstående passasjerer krever stadig mer luksus

Bedre service, flere ruter, mer samarbeid

- Kundene er på jakt etter høyere og høyere kvalitet og flyselskapene må svare på dette konstant. Vi flyr premium-passasjerer som ønsker et stort rutenettverk, fantastiske tilknytningsmuligheter og varm gjestfrihet og service i lounger og i luften, pluss servering i verdensklasse, sier Richard Oliver, som er Qatar Airways-sjef i Storbritannia og Irland, til Al Bawaba.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.