fredag 28. mars 2014

Flesland skal utvides


Klart for ny terminal på Flesland

Konsernstyret i Avinor ga fredag grønt lys for å gjennomføre utbyggingen av ny terminal på Bergen lufthavn, Flesland. Terminalen skal stå ferdig i 2017 og vil doble kapasiteten ved lufthavnen.
- Som følge av sterk trafikkvekst har Bergen lufthavn betydelige kapasitetsutfordringer. Dagens tilbud til våre kunder er ikke god nok. Vi er svært tilfreds med at vi nå kan sette fart i en helt nødvendig utbygging, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen. En ny terminal vil gi oss mulighet for å øke servicegraden for reisende og bidra positivt til flyselskapenes ønsker om ruteutvikling til og fra Bergen.

- Dette er en viktig dag for hele Bergensregionen og bidrar vesentlig til at vi effektivt kan løse samfunnsoppdraget vårt, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup. Ny terminal vil muliggjør nye ruter, og vil kunne møte både næringslivets behov og en voksende turisme til vår del av landet. I tillegg er det en stor dag for alle ansatte på lufthavnen som får en «ny» arbeidsplass.

Utbyggingen har en samlet kostnadsramme på 4,7 milliarder kroner. Endrede utbyttekrav fra eier og tilpasninger i Avinors portefølje av eiendommer gjør utbyggingen mulig. Styret ber administrasjonen klargjøre for salg av eiendommer, vurdere tilpasninger i den samlede investeringsporteføljen og forsterke arbeidet med kostnadsreduserende tiltak.

Godkjennelser på plass Forberedende arbeid knyttet til terminalutbyggingen er i rute, nødvendige reguleringsplaner og godkjennelser er på plass fra lokale myndigheter og konsesjon fra Samferdselsdepartementet er mottatt. For å forebygge tilfeller av sosial dumping i byggeprosessen, er det i tillegg inngått et samarbeid med Arbeidstilsynet, Skatt Vest og kemneren i Bergen. Det vil i tillegg inngås samarbeid med en arbeidstakerorganisasjon.

Økt kapasitet Med den trafikkutviklingen som forventes, legges det opp til en kapasitetsøkning opp mot 10 millioner passasjerer – nær en dobling av dagens kapasitet.

Viktig for Bybanen Bergensprogrammet som Stortinget har vedtatt, la grunnlaget for at det skal bygges bybane fra Bergen sentrum og videre frem til Bergen lufthavn Flesland. Siste byggetrinn fra Lagunen til Flesland er planlagt ferdigstilt samtidig med ny flyterminal på Flesland. Bybanen vil dermed få ny flyterminal på Flesland som endestasjon og bli integrert i lufthavnens sentralbygg. En bybane til Flesland vil øke lufthavnens kollektivandel og bidra positivt i lufthavnens miljøregnskap.

Kontaktpersoner: Konserndirektør Egil Thompson, tel. 934 80 012
Lufthavnsjef Aslak Sverdrup, tel. 932 31 791

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.