onsdag 26. mars 2014

Flystreik i Tyskland


ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true reise flyselskaper,Lufthansa,streik,Reise
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no

Streiker rammer flytrafikken i Tyskland

Tysklands største flyselskap Lufthansa innstiller rundt 600 flygninger innenriks og til og fra andre land i Europa torsdag. Selskapet venter å bli rammet av omfattende streikeaksjoner.
Bakkemannskap, vedlikeholdsarbeidere og bagasjesjauere organisert i fagforbundet Verdi er tatt ut i punktstreiker på de største flyplassene i Tyskland. Forbundets ledelse griper til streikevåpenet i en lønnskonflikt med ledelsen i Lufthansa.
Bare i Frankfurt, som huser en av Europas største og travleste flyplasser, var det ventet at rundt 6.000 Verdi-organiserte ville streike. Også i München, Düsseldorf, Köln-Bonn, Stuttgart, Hamburg og Hannover var det ventet aksjoner.
Konflikten gjelder ikke bare flytrafikken, onsdag var store deler av kollektivtrafikken i delstaten Nordrhein-Westfalen vest i Tyskland rammet av streik.
– Oppslutningen om streiken ligger nær 100 prosent, sa lederen for Verdis avdeling i delstaten, Günter Isemeyer.
Ralf Beisel i flyplasselskapenes organisasjon ADV retter hard kritikk mot Verdis opptreden. Streikene rammer ikke i første rekke arbeidsgiverne, men snarere reisende og andre uskyldige tredjeparter, sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.