tirsdag 25. mars 2014

LN, OY eller SE som registrering?


VIKTIGE BOKSTAVER. Det er langt billigere for SAS-sjef Rickard Gustafson å innregistrere et fly i Norge enn i Sverige og Danmark. Foto: Aleksander Nordahl

To bokstaver på SAS-fly utgjør en kjempeforskjell

Innregistrering av et fly i Danmark kan koste opp mot en million kroner mot bare 15.000 kroner i Norge, hvor flyeiere er bedre beskyttet mot konkurs, skriver check-in.dk.
Dermed er det enorm økonomisk forskjell på om registreringsbokstavene starter med OY-, SE- eller LN- når SAS mottar nye og brukte fly som avløsere for MD-80-flyene eller som supplement til den eksisterende flåten.

Det er ikke bare beløpene som er vidt forskjellige og gjør Norge langt mer attraktivt for SAS å ha sine fly innregistrert i. Ved å velge det norske LN-registeret, får man som eier av flyet også en mye bedre juridisk beskyttelse enn tilfellet er i Danmark og Sverige.
I Sverige er registreringsavgiften én prosent av flyets verdi. Dermed koster innregistreringen av et langdistansefly med en listepris på 1 milliard kroner altså 10 millioner svenske kroner. I Danmark koster det 0,1 prosent - altså vil det koste en million å registrere det samme flyet. Mens i Norge kan man nøye seg med 15.000 kroner, uansett hva flyet måtte koste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.