torsdag 20. mars 2014

Malaysian - SISTE kl 1345

Fra kollega Jan-Petter Helgesen, som har vært på reise i Østen, har jeg mottatt dette:
Flygeren, les kapteinen, har nok gjort dette bevisst. Han var samme dag i retten i KL hvor hans kone fikk skilsmisse og foreldreretten til to barn. Her ligger nok mye av årsaken til at han fløy mot et av verdens mest øde strøk. Beklageligvis har han dratt 238 andre liv med seg i døden. Vi hørte at han var i retten samme dag allerede mens vi var i Singapore. 

Spørsmålet blir da: Hvorfor i huleste ble ikke han satt på bakken etter en slik treumatisk opplevelse?


Sjekk video fra USN P-8 Poseidon: http://tinyurl.com/or53sne

Norwegian ship reaches area where suspected MH370 debris was spotted

Published on Mar 20, 2014
7:31 PM


Norwegian company's vessel Höegh St Petersburg which was asked by Australian authorities to assist in the search of the debris of the missing Boing 777 of Malaysia Airlines flight MH370. Norwegian car carrier Hoegh St Petersburg has reached the area in the southern Indian Ocean off Australia where two floating objects, suspected to be debris from the missing Malaysian jetliner, were spotted, the ship's owner said on Thursday, March 20, 2014. -- PHOTO: AFP 

En USN P-8 Poseidon rapporterer mulige vrakrester. Flyet kan slippe sonarbøyer for å lytte etter senderen som sitter på Flight Data Recorder. Den sender på 37,5Khz og sender i 30 dager.


– Objektene kan være fra det savnede flyet

Australias statsminister Tony Abbot, sier et fly er på vei for å sjekke objekter i Indiahavet, som er oppdaget av satellitter. Objektene kan være fra det savnede flyet fra Malaysian Airlines.

Gjenstander i Indiahavet kan stamme fra savnet fly

Gjenstander som kan være knyttet til det savnede malaysiske flyet, er oppdaget i Indiahavet ved hjelp av satellitter. Utslag på radar tyder på objekt av «betydelig størrelse».



Cockpit P-3C Australia

– Ny og troverdig informasjon er framkommet i forbindelse med søket sør i Indiahavet, sa Australias statsminister Tony Abbott da han talte i den australske nasjonalforsamlingen i torsdag.
Han opplyste at to gjenstander som kan være knyttet til flyet, er oppdaget ved hjelp av satellittbilder. Et Orion-fly fra det australske luftforsvaret er på vei til det aktuelle området for å gjøre nærmere undersøkelser. Tre andre fly skal også delta i letingen.

– Vi må huske at det vil bli ekstremt vanskelig å lokalisere disse gjenstandene. Og det kan hende at det viser seg at de ikke er knyttet til søket etter flight MH370, sa Abbott.
Den australske sjøfartsmyndigheten AMSA opplyste litt senere på en pressekonferanse at den ene gjenstanden anslås å være 24 meter lang. Havdybden i området er flere tusen meter.
ABC News melder om at mannskapet om bord et av de amerikanske flyene som befinner seg i området hvor satelittbilder har vist gjenstander i Indiahavet har fått utslag på radar.
Utslaget på radar tyder på at det er noe av «betydelig størrelse» som ligger under vann.
Les også: – Må ha vært en erfaren pilot som tok over flyet

Enormt leteområde

Det er gått nesten to uker siden det malaysiske flyet forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Fortsatt er det helt uvisst hva som skjedde, men en lang rekke ulike teorier er blitt lansert.
Søket etter flyet pågår i et enormt område som strekker seg fra den sørlige delen av Indiahavet til Kasakhstan. En lang rekke land deltar i letingen, og Australia har hovedansvaret for den sørligste delen av området.
Etterforskerne tror at noen med solid piloterfaring slo av flyets kommunikasjonssystemer og endret kursen. Men hvem som gjorde dette, og hva som var grunnen, er det ingen som kan si sikkert.
Én mulighet er at flyet ble kapret. Enkelte eksperter tror flyet kan ha landet på et hemmelig sted. Andre tror pilotene endret kursen fordi de ville lande så raskt som mulig etter at det oppsto en nødsituasjon.
Les også: Malaysisk politi etterforsker flyingeniør på savnet fly

– Sannsynligvis i sør

Flyet sendte ut signaler som ble registrert av satellitter i flere timer etter at det forsvant. Ved hjelp av disse signalene har etterforskerne pekt ut to korridorer hvor flyet sannsynligvis befinner seg.
Den ene strekker seg fra Sørøst-Asia og nordover mot Kasakhstan, mens den andre strekker seg sørover mot et havområde utenfor Australia.
Onsdag opplyste en kilde med god kjennskap til etterforskningen at flyet mest sannsynlig befinner seg i den sørlige korridoren.
– Arbeidshypotesen er at det fløy sørover, og helt til den sørligste delen av den luftkorridoren, sa kilden til nyhetsbyrået Reuters.
Les også: Dobler innsatsen i jakten på flymysterium

– Alle ressurser til disposisjon

Tony Abbott opplyser at han har informert Malaysias statsminister Najib Razak om det mulige funnet. Og den malaysiske transportministeren Hishammuddin Hussein bekrefter at det er funnet nye spor.
USA er blant landene som bidrar i etterforskningen, og president Barack Obama forsikrer at alle tilgjengelige ressurser er stilt til disposisjon.
– Jeg vil forsikre de pårørende om at vi anser dette for å ha øverste prioritet, sa Obama i et intervju med en TV-stasjon i Texas onsdag.
Dette var første gang den amerikanske presidenten uttalte seg på TV om flyet som forsvant 8. mars. Obama sa at han tenker på og ber for de pårørende til dem som er savnet. (©NTB)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.