tirsdag 18. mars 2014

Norwegian -Et unorsk selskap

Parat reagerer kraftig på omorganisering i Norwegian

Kabinpersonalet i flyselskapet Norwegian skal fra april være ansatt i to ulike datterselskaper. Det får fagforeningen Parat til å reagere.
– Selskapet startet med å fordele pilotene på to selskaper i fjor høst og nå ser vi at de kabinansatte ikke skal være ansatt i samme selskap som pilotene, men i en rekke nyopprettede selskaper, sier leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud.

– Splitt og hersk

Han bruker uttrykk som «fagforeningsknusing» og «splitt og hersk-strategi» etter at Norwegian mandag informerte de ansatte om at de kabinansatte fra april skal ansettes i to ulike selskaper: Cabin Services Norway AS og Cabin Services Denmark AS.
– Med Norwegians historie knyttet til forsøket på å frata ansatte pensjonsrettigheter, og fjorårets forsøk på å flytte pilotene over i nye selskaper midt under tarifforhandlingene, gjør at vi ser på dette som forsøk på fagforeningsknusing, utdyper Skjæggerud.

– Overrasket

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian kjenner seg ikke igjen i Skjæggeruds beskrivelse.
– Norwegian går over til en struktur med et holdingselskap med flere datterselskaper, slik mange selskaper gjør. Den nye strukturen gjør at vi får langt flere rutemuligheter i fremtiden, sier hun til NTB.
Hun understreker at de ansattes pensjonsrettigheter, lønn og arbeidsvilkår ikke endres på grunn av omleggingen.
– Vi har sittet i drøftinger og forhandlinger med den lokale kabinforeningen og Parats advokat. Ved møtebordet sa de at de var svært fornøyd. Når denne uttalelsen kom fra Parat sentralt, forsto jeg ingenting. Vi har sendt dem et brev i ettermiddag og bedt om en forklaring, sier Skånvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.