Det skal ha vært to personer i privatflyet av typen Learjet, melder Der Spiegel. Flyet skal ha styrtet i et område der det ikke bor folk, ifølge en talsmann for det tyske luftforsvaret.
En talsmann for redningspersonellet på stedet sier til at avisen at en mann er funnet omkommet. Han skal ha blitt funnet i nærheten av det styrtede flyet. Letingen etter den andre personen som var i flyet, fortsetter.
De to flyene som kolliderte var på øvelse sammen med et annet jagerfly, melder flere tyske medier.
De to jagerflyene skal ha trent på å avskjære kaprede fly, noe det sivile flyet altså lot som om det var.


– Jeg hørte flyene. Her bor vi jo i en sone der flyene flyr lavt. Men så ble det plutselig stille, det var underlig. Og så så vi et kjempestort vrakfelt, bare 20 meter fra noen bolighus. Det var nære på, sier 26 år gamle Alexander Volke til den tyske avisen Bild.
En talskvinne for politiet sier til Spiegel at flyet begynte å brenne da det styrtet i Olsberg, i Sauerland, nordøst for Köln. Brannvesen og redningsmannskaper er på stedet.
Et tredje fly, også det et jagerfly, var i luften da sammenstøtet skjedde. Begge de to Eurofighter jagerflyene kunne lande trygt på basen i nærheten av Köln, skriver avisen.
Pilotene i jagerflyene blir avhørt om omstendighetene rundt ulykken, mens tekniske data fra flyene blir undersøkt.