mandag 23. juni 2014

Norwegian - Floridamaskinen ble 40 timer forsinket - Reservedelen var i London

<p>PÅ BAKKEN: En Norwegian Dreamliner av denne typen, står på bakken på flyplassen i Orlando i påvente av reservedel.Foto: Jan Ovind , VG</p>
PÅ BAKKEN: En Norwegian Dreamliner av denne typen, står på bakken på flyplassen i Orlando i påvente av reservedel. Foto: Jan Ovind , VG
De 221 passasjerene i Norwegian-flyet som strandet i Orlando har nå vært nødt til å sove der i to netter. Flyet til Norge blir minst 40 timer forsinket, ifølge Norwegian.
Norwegians 787-8 Dreamliner skulle hatt avgang fra flyplassen i Orlando lørdag klokken 22.05, lokal tid. Men på grunn av en manglende reservedel er flyet kraftig forsinket.
Klokken tikker, og flyet har fremdeles ikke kunnet sette kursen mot Norge. Nå har passasjerne ventet i rundt 30 timer, og ny antatt avgangstid er klokken 14.00 (lokal tid) i dag, ifølge informasjon Norwegian gir til VG. Dersom flyet faktisk får startet ferden på dette tidspunktet, vil forsinkelsen ha vart i 40 timer.
- Dette er helt fryktelig for de som er rammet. Dette er en uakseptabel lang forsinkelse, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til VG.
- Er dere nå sikre på at flyet går klokken 14.00 i dag? Kan forsinkelsen bli enda lenger?
- Det eneste vi vet er at det er estimert avgangstid.
Årsaken til forsinkelsen er en manglende reservedel som er i London. Det har tatt tid å frakte denne delen for flyprodusenten Boeing.

Passasjerene vil hjem

Det er flyprodusenten, Boeing, som skal ha ansvaret for vedlikeholdet av flyet.
- Vi har sett over lang tid at det tar for lang tid for Boenig å fikse problemer som dette. Det går dessverre utover passasjerene. Vi har prøvd å leie inn fly fra andre selskap, men det har ikke vært fly tilgjengelig blant annet på grunn av fotball-VM. Passasjerene får dekket både mat og hotell mens de venter, men vi forstår godt at det ikke betyr så mye når de mest av alt ønsker å komme seg hjem, sier Sandaker-Nielsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.