tirsdag 17. juni 2014

Trond Moltzau er død

Lt. Trond Moltzau - Foto: Forsvarets digitale museum

Gen.ltn (R) Trond Moltzau døde plutselig i går, 69 år gammel.

Han hadde en variert operativ tjeneste ved flere jagerskvadroner i Luftforsvaret, og var blant de første norske flygere utdannet på F-16.

Trond Moltzau hadde en rekke høyere stillinger i Luftforsvaret/Forsvaret og avsluttet sin militære karriere som Norsk representant i NATOs militærkomite i Brussel

Generalløytnant Trond Moltzau er død

17.06.14 Trond Moltzau, et aktet medlem og mangeårig tillitmann i Norges Forsvarsforening, avgikk med døden igår. Trond var i full vigør bare for noen dager siden. Nyheten om hans død kom derfor som et sjokk. Vi har mistet en aktiv og svært kompetent forsvarer av forsvarssaken, en person vi har hatt stor tillit til og som har gitt foreningen verdifull støtte gjennom mange år.
 
Trond Moltzau er født 12. desember 1944 og var pensjonert generalløytnant i Luftforsvaret. Han ble  utdannet som jagerflyver ved Luftforsvarets flygeskole og uteksaminert fra Luftkrigsskolen. Han har blant annet vært sjef for Luftkrigsskolen og Forsvarets overkommando/Sentralstaben. Han var også norsk representant i Militærkomitéen i NATO.
Trond Molzau var aktiv i Forsvarsforeningen gjennom mange år, blant annet som styremedlem i Oslo Forsvarsforening. Foruten å være en engasjert støttespiller i styrearbeidet, arbeidet han aktivt for å få reist en statue av krigshelten Max Manus på Akershus festning, et prosjekt som ved hjelp av andre interesserte lot seg realisere i 2012. Trond Moltzau var en tid medlem av representantskapet i Norges Forsvarsforening, han deltok på en rekke landsmøter og har gjennom årene sittet i flere utvalg i foreningen.
Christian Bugge Hjorth
Generalsekretær
Norges Forsvarsforening

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.