lørdag 14. juni 2014

USA inn med hangarskip nær Irak - Den har vel med seg weapons of mass destruction

USS George H. W. Bush - SENDES TIL GULFEN: Det er skipet USS George H.W. Bush som Chuck Hagel har bedt flytte seg til Golfen etter den siste tidens uro i Irak. Her er skipet avbildet ved Gibraltar 27. februar i år. - Foto: US NAVY / Reuters
















SENDES TIL GULFEN: Det er skipet USS George H.W. Bush som Chuck Hagel har bedt flytte seg til Golfen etter den siste tidens uro i Irak. Her er skipet avbildet ved Gibraltar 27. februar i år.
Foto: US NAVY / Reuters

USA sender hangarskip til Golfen

USAs forsvarsdepartementet har besluttet å sende et hangarskip til Golf-regionen i tilfelle det er nødvendig med en militær innsats i området.
Chuck Hagel - Forsvarsminister Chuck Hagel. - Foto: Nicholas KAMM / AFP
Forsvarsminister Chuck Hagel.
Foto: Nicholas KAMM / AFP

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






 
 
Beslutningen kommer er at opprørere, men ytterliggående ISIL (se fakta) i spissen, har tatt kontroll over en rekke byer i Irak.

– Beslutningen vil gi øverstkommanderende ekstra fleksibilitet for å sikre amerikanske liv, borgere og deres interesser i Irak, har forsvarsminister Chuck Hagel besluttet, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet.
Hangarskipet USS George H.W. Bush vil seile fra nord i Arabiahavet og vil få følge med missilkrysserne USS Philippine Sea og USS Truxtun. Det er ventet at fartøyene er fremme i Persiabukta i løpet av lørdagen.
 

Borgerkrig

I Irak mener mange nå at den lenge fryktede borgerkrigen er i gang.
En av dem er den kurdiske jussprofessoren og politikeren Arafat Karam Stuni som sier til NRK at krigen vil ende med et tredelt Irak.
 
President Barack Obama sa på fredag at han trengte flere dager på å bestemme hvordan USA ville hjelpe Irak i kampen mot opprørerne.
Reuters skriver at Pentagon forbereder en rekke alternativer for Obama, inkludert luftangrep.

Iran tilbyr hjelp

Tidligere i dag sa Irans president Hassan Rouhani at Iran kan tenke seg å samarbeide med USA når det gjelder å gjenopprette sikkerheten i Irak.
Iran har nære bånd til den sjiadominerte regjeringen i Irak.
Analytikere sier at Iran allerede hjelper Irak i kampen mot de ytterliggående sunnimuslimske opprørere som den siste uken har tatt kontroll over deler av Vest- og Nordvest-Irak.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.