– Nå har vi innstilt våre flyginger til og fra Israel inntil vi vet mer. Situasjonen har eskalert, og vi gjør dette av sikkerhetshensyn til våre passasjerer og ansatte, opplyser pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.
Ifølge flyselskapets nettsider er det satt opp en flyvning fra Oslo Gardermoen til Tel Aviv på søndag 27.juli. Denne avgangen er nå mest sannsynlig innstilt.
– Vi har besluttet å avlyse en avgang fra København i kveld og en avgang fra Stockholm i morgen tidlig. Vi kommer til å vurdere andre avganger i morgen, sier pressesjef Trine Kromann i SAS til NTB tirsdag kveld.

Fly omdirigert grunnet rakettangrep

Et passasjerfly fra det amerikanske selskapet Delta Air Lines måtte omdirigeres til Paris i dag, etter rapporter om et rakettangrep ved Ben-Gurion flyplassen i Tel Aviv.
Det amerikanske flyet var på vei til Israel fra New York. En oversikt fra GPS-nettstedet Flightradar24.com viser hvordan flyet endret kurs etter kort tid etter å ha passert den greske hovedstaden Aten.
«Delta jobber kontinuerlig i samarbeid med det amerikanske og andre myndigheter for å overvåke situasjonen,» skriver flyselskapet i en pressemelding.

Flere innstiller Israel-flyvninger

Som følge av hendelsen innstiller de amerikanske flyselskapene Delta Air Lines, American Airlines og US Airways alle flyvninger til Israel på ubestemt tid, melder CNN.
Også franske Air France, tyske Lufthansa, sveitsiske Swiss International Air Lines og nederlandske KLM kansellerer sine avganger til Tel Aviv.
De europeiske flysikkerhetsmyndighetene «anbefaler sterkt» flyselskapene å unngå Tel Avivs Ben Gurion-flyplassen i nærmeste framtid.
(Artikkelen fortsetter etter bildet)
https://twitter.com/flightradar24/statuses/491603320998756352

Israel: Flyplassen er trygg

De amerikanske luftfartsmyndighetene (FAA) forbyr tirsdag ettermiddag alle amerikanske flyselskaper å fly til og fra Israel de neste 24 timene, melder AFP.
Flyalarmen har gått ved Ben Gurion-flyplassen en rekke ganger etter at Hamas' væpnede fløy 11. juli advarte flyselskaper om at gruppen akter å angripe lufthavnen med raketter.
Det israelske luftfartsverket som har myndighet ved Ben-Gurion-flyplassen, sier dermot at flyplassen er trygg. De ber de amerikanske flyselskapene om å revurdere flyinnstillingene.
– Det er ingen grunn til at amerikanerne skal slutte å fly til Israel. De belønner terror med disse innstillingene, sier en talsmann for flyplassen til CNN.