Politiet har anmoda Avinor om flyforbod over det sentrale Bergen. Hensikta er å få kontroll over det ukontrollerte luftrommet over Bergen går det fram i ei pressmelding frå politiet. Det var TV2 som fyrst omtala saka.
Det er viktig å få presisert at det ikke endringer i trusselvurderingen, seier Landro.
Flyforbudet gjeld ikkje luftambulansar, SAR, militæret og politiet.

Flytrafikken går som normalt

Ifølgje pressekontakt ved Bergen lufthavn Flesland Aslak Sverderup vil ikkje forbudet påverke reisande frå Bergen.
– Flytrafikken går som normalt,det ventar me at den vil halde fram med, seier Sverderup.


NRK kjem tilbake med meirLuftrommet over Bergen sentrum er stengt
Det er flyforbud over Bergen sentrum. Det bekrefter Hordaland politidistrikt overfor Aftenposten.
    Hordaland politidistrikt bekrefter overfor Aftenposten at det er innført flyforbud over sentrumsområdet i Bergen. Det var TV 2 som først meldte om saken.
    - Politiet har anmodet Avinor om flyforbud over det sentrale Bergen. Hensikten er å få kontroll over det ukontrollerte luftrommet over Bergen, sier stabssjef Gustav Landro i Hordaland politidistrikt.

    Ingen endringer i trusselvurderingen

    Stabssjefen presiserer at flyforbudet ikke betyr at det har kommet endringer i trusselvurderingen.
    - Bakgrunnen er den økte trusselsituasjonen vi har hatt siden torsdag. Flyforbudet gjelder ikke luftambulanser, SAR, militæret og politiet, sier Landro.

    Usikkert om andre forbud

    Aftenposten har vært i kontakt med kommunikasjonsenheten i Avinor. De var ikke informert om flyforbudet da Aftenposten ringte.
    - Jeg hadde ikke fått beskjed om dette flyforbudet, men det stemmer nok hvis politiet har gitt den anmodningen, sier kommunikasjonsdirektør Egil Thompson i Avinor til Aftenposten.
    - Er det innført flyforbud over andre sentrumsområder i landet?
    - Det har jeg ikke fått informasjon om, sier Thompson.

    Ikke økt forbud over Oslo

    Det finnes allerede et restriksjonsområde over Oslo sentrum. Det er etablert av Luftfartstilsynet og gjelder til enhver tid, uavhengig av den gjeldende terrortrusselen mot Norge.
    - Det er ikke innført noe annet flyforbud over Oslo sentrum enn det som gjelder til vanlig, sier pressesjef Unni Grøndahl til Aftenposten.

    Økt beredskap

    Alle landets politidistrikt har økt beredskap og sikkerhetsnivå som følge av at PST torsdag gikk ut med informasjon om at de har fått opplysninger om et mulig terrorangrep mot Norge.
    Aftenposten har tidligere skrevet hvordan de ulike politidistriktene har sikret seg mot terror.

    Stort arrangement i sentrum

    Mellom 24. og 27. juli arrangeres Tall Ship Race i Bergen sentrum. Det er ventet opp mot 500.000 tilskuere på arrangementet.
    Det er foreløpig ikke kjent om flyforbudet er innført spesielt med tanke på dette arrangementet eller om det har kommet konkrete trusler rettet mot Bergen.
    Fra tidligere er det kjent at politidistriktet skjerper beredskapen på Bergen lufthavn, Flesland, og ved andre knutepunkter.