Da NRK snakket med Hafslund klokken 15:00 var tilsammen 5080 kunder strømløse på Romerike. Klokken 17 var tallet redusert ned til 3844.

Bagasje-kaos på Oslo Lufthavn

Strømbrudd på Oslo Lufthavn - Flere hundre passasjerer venter på å få sjekket inn bagasjen på Oslo lufthavn etter strømbruddet på søndag. - Foto: Magnus Stokka / NRK
Flere hundre passasjerer venter på å få sjekket inn bagasjen på Oslo lufthavn etter strømbruddet på søndag.
Foto: Magnus Stokka / NRK
Bagasjebåndene har stått siden klokken 13 på Oslo Lufthavn etter et strømbrudd tidligere i dag. Ifølge flyplassen var en del av de sentrale systemene på flyplassen også nede i en kort periode, men disse er rettet opp igjen.

Ifølge NRK-journalister som var på stedet var det også problemer med innsjekkingen.

Oslo lufthavn melder at deler av bagasjeanlegget går, men at dette ikke er nok i lengden.

– Deler av bagasjeanlegget går, men den situasjonen som vi nå har kan ikke vare lenge, ellers må vi begynne å bære bagasjen ut, sier Ole Jørgen Holt Hanssen, vakthavende direktør Oslo Lufthavn.

Ifølge flyplassen ville anlegget være oppe igjen klokken 18:00. Men klokken 18:45 hadde flyplassen fortsatt store problemer med den sentrale delen av anlegget.
– Anlegget som betjener innkommende bagasje er i gang. Det betyr at de som har landet på Oslo lufthavn nå får bagasjen sin. Den delen av anlegget som betjener SAS og Norwegian er fortsatt og flyplassen vet ikke når den er oppe går igjen, sier Holt Hanssen.

Oslo lufthavn veit ikke når hele den sentrale delen av bagasjesystemet vil være oppe gå igjen.

Det blir forsinkelser i forhold til å få med seg bagasjen på reisen sin, men vi skal få dette på plass iløpet av kvelden i samarbeid med flyselskapene, sier Holt Hanssen.
Feilen skal ikke ha gått utover sikkerheten på flyplassen.