onsdag 20. august 2014

Arnfinn Johannes Tveita er død

Johs Tveita var en omsorgsfull kollega på 338 skvadron for oss, de yngste flygerne. Johs. sluttet på 338 og begynte å fly på støttevingen med. bl.a. Bell UH-1B Huey. Den 19 august var han på jobb i et skikkelig ruskevær. Fartøyet M/S Maraton av Haugesund var gått på på Folla, like ved Buholmråsa fyr, og var ille ute. Johs og vingløytnant Gunnar Larsen fløy ut og heiste opp alle 14 ombordværende i tre omganger. De ble satt på land og fraktet videre med båt. Etter det ble Johs. "Helten fra Folla".
Bare et par år senere var Johs. og skipper Steinar Fredriksen i den andre enden av snøret da de havarerte med en S-61N utenfor Egersund. De var da ansatte i HS, og begge har en spennende bakgrunn gjennom sitt yrke. Halerotorfeil var årsaken, og fire druknet. Det var før overlevingsdrakter var standard. Steinar og Johs. gjorde en fremragende jobb.
Johs. døde i sitt hjem i Alfaz del Pi den 12. august. og overleves av Synnøve, barn og barnebarn.
Vi husker Johs. med sin cap i leopardmønster, og vi husker også hans "last famous" over skvadronen. Da sprikte finnene på fueltanken under buken og naglene var sprengt. Du var en god mann Johs.!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.