lørdag 23. august 2014

Widerøe - Giæver jr. grounded


Giæver jr.  satt på bakken - saksøker Widerøe
Widerøe har satt kjendispilot Ola K. Giæver på bakken. Nå går han til sak mot selskapet.

Widerøepilot Ola K. Giæver jr. er igjen ute i stormfullt vær. Nå krever han erstatning av selskapet etter at de satte ham på bakken/tok ham ut av operativ tjeneste. Han er fortsatt ansatt og mottar lønn i selskapet, men får ikke fly selv.

- Det er enda ikke fremsatt noen begrunnelse for at jeg plutselig og uventet ikke lenger får fly, slik som jeg har gjort for WF i hele 32,5 år. Uten noen form for hendelser eller skader, hevder Giæver jr. i en epost til Nord24.no.
Nå har han stevnet selskapet for Salten tingrett. Ifølge stevningen skal bakgrunnen for konflikten være at Giæver jr. møtte som vitne i en betent avskjedssak i Nord-Troms tingrett. Her ga han støtte til en kollega, men mot egen arbeidsgiver. Kollegaen vant saken.

I forbindelse med saken uttalte Giæver jr. at han hadde sagt opp sin stilling i Widerøe.

- Jeg leverte en oppsigelse, men den hadde betingelser, og betingelsene ble ikke oppfyllt, sier han ifølge Nord24.no

Widerøe-ledelsen bekrefter at det pågår en prosess som involverer Ola K. Giæver jr. , men at de har som policy ikke å kommentere personalsaker.

Nord24 skal ha fått tilgang til eposter mellom Giæver jr. og Widerøe-ledelsen. Av disse skal det komme frem at selskapet har konkludert med at det er grunnlag for oppsigelse.

Ola K. Giæver er fortsatt ansatt i Widerøe og mottar lønn selv om han ikke får fly lenger .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.