mandag 8. september 2014

Medvedev rasler med sablene

Foto fra avisen Vedomosti - Har ikke med Medvedevs uttalelse å gjøre

Statsminister Dmitrij Medvedev sier til avisen Vedomosti i dag at dersom EU innfører ytterligere sanskjoner overfor Russland, så kan landet svare med å stenge sitt luftrom for EU fly.

Innlegget er oversatt av Google translate fra russisk til norsk og ikke vasket:

Russland kan lukke himmelen for vestlige flyselskaper 


11:05 08/09/2014 Kilde: russisk tjeneste Bi-bi-si

I saken mot Russland vil bli sanksjonert ", energirelaterte ytterligere begrensninger for vår finansielle sektor, må vi svare asymmetrisk", - sa Russlands statsminister Dmitrij Medvedev.

I et intervju med avisen "Vedomosti" statsministeren sa igjen at vi snakker om å stenge himmelen over russiske overflyging fly vestlige flyselskaper.

  "Hvis vestlige operatører vil fly ut av vårt luftrom, kan det føre til konkurs for mange flyselskaper, som allerede er på randen av overlevelse," - forklarte han.

Snakker om den russiske responsen har allerede ilagt sanksjoner - et forbud mot import av mange matvarer - Medvedev lurte på hvorfor "et stort land med varme strøk" bør "hele tiden det er utenlandske frukt" og sitert eksempel på Polen, som klarte å lage en "ganske effektiv hagearbeid" .

Også i et intervju med statsministeren kommenterte mulig tilbaketrekking av Russland fra EMK og tilbaketrekking av Grunnloven prioritert av internasjonale avtaler.

Ifølge ham, systemet av folkeretten "er å gå gjennom en ganske vanskelig tid", og noen av de beslutninger av EMK "balanse mellom rett og politikk."

I august at mange av de avgjørelser i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen "er svært politisert," på et møte med medlemmer av Dumaen fraksjoner i Yalta sa den russiske lederen Vladimir Putin. Russisk tjeneste Bi-bi-si


Avisen skriver også:

Statsminister i Norge: en nedkjøling av forholdet til Russland vil føre til økt arbeidsledighet i landet

6. september 1148 UTC +4 OSLO Yuri Mikhaylenko
Russland som en av de viktigste markedene for norsk fisk opphørte å eksistere etter innføringen av gjengjeldelses sanksjoner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.