fredag 19. desember 2014

Norwegian - At folk orker å jobbe der er et mysterium - Kom dere ut folkens!


IKKE «HAPPY»: Leder og tillitsvalgt Marit Lindén i den Norske Kabinforeningen forteller at Norwegian-ansatte er opprørte over det økte skattebeløpet for desemberlønnen.

- Det ble ramaskrik, for å si det sånn

Kabinansatte i flyselskapet Norwegian må betale flere tusen kroner ekstra i skatt denne måneden.
 
Kilde: Proff.no
«...på grunn av kraftig økte forsikringstilfeller blant ansatte i Norwegian, er forsikringsbeløpet for 2014 økt tilsvarende... I klartekst betyr dette at skattetrekket på forsikringer i desember 2014 er høyere enn man ellers kunne forvente, og dermed lavere netto lønnsutbetaling.»
Videre forklares det at de ansatte skattelegges for 9000 kroner ekstra i desember, noe som vil utgjøre et beløp på minst 3000 kroner - avhengig av skattesatsen til den enkelte.
Leder og tillitsvalgt Marit Lindén i Norsk Kabinforening opplyser at ansatte ble varslet om skattesmellen torsdag 18. desember, én dag før lønnen ble utbetalt fredag 19.
Det vakte oppstandelse blant de kabinansatte.
- Varselet kom i går. Det ble ramaskrik, for å si det sånn. Ingen var «happy», men roet seg veldig da vi fikk en ytterligere forklaring, forteller Lindén.
Hun kjenner ikke til hva den økte skatteinnbetalingen utgjør i gjennomsnitt for de ansatte, men påpeker at det varierer med skattesats.
- Pilotene har høyere lønn enn oss, og da blir det også ulik beskatning.
Loss of License:
Forsikring knyttet til yrker som krever helseattest, for eksempel sjøfolk eller piloter.
Dersom helseplager medfører tap av lisens kan forsikringen komme til utbetaling. Når du har krav på oppgør under loss of license-forsikring reguleres av vilkårene og forsikringsavtaleloven.
Loss of license-forsikring samordnes normalt med yrkesskadeforsikringen. Det betyr at du får fradrag i oppgjøret ved yrkesskadeforsikring for utbetalt beløp under loss of license-forsikring.
Kilde: FullErstatning.no
Vis mer

- Markant økning

For å kunne arbeide som kabinpersonell i luften er ansatte nødt til å ha helseattest. Denne utstedes i samråd med lege, og må jevnlig fornyes.
- Flere ansatte har i år måttet slutte på grunn av sykdom som gjør at de ikke får fornyet sitt medisinske sertifikat. Disse har da fått utbetalt «Loss of License». Når flere mottar dette, blir forsikringen også dyrere - slik at vi må skatte mer av den, forklarer Lindén.
Hun legger til at hun aldri har opplevd så stor økning tidligere.
- Vi har alltid blitt fordelsbeskattet, men tidligere har det skjedd over tid og ikke vært merkbart. I år har det vært en markant økning i utbetalinger, som gjør at forsikringen går voldsomt opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.