onsdag 21. januar 2015

Norwegian saken tas opp i USA i dag, men avgjørelsen ligger frem i tid - DN

MINISTER: Manhattan, New York, USA, 20140120: Monica Mæland er i USA, og vil ta opp Norwegian med amerikanske politikere. Her er hun på Times Square i New York. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
MINISTER: Manhattan, New York, USA, 20140120: Monica Mæland er i USA, og vil ta opp Norwegian med amerikanske politikere. Her er hun på Times Square i New York. Foto: Ørjan F. Ellingvåg les mer

USA i dag

USA i dag: Regjeringen vil ha Norwegian-svar

Flyselskapet tema mellom norske og amerikanske topp-politikere i D.C. i dag.
 
God morgen! Dette er «USA i dag», DNs daglige morgenbrev fra Amerika med aktuelle markedsoppdateringer, nyttige analyser og lenker til interessante artikler for den som vil lese mer. Innspill eller kommentarer? Send epost til mb@dn.no.
Norwegian står på dagsordenen når næringsminister Monica Mæland (H) møter amerikanske regjeringspolitikere i Washington D.C. i dag.
NASNorwegian Air Shuttle---08:56
 
Billigflyselskapet har i snart ett år ventet på lisens til å operere sine irske langdistansefly i USA.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere hevdet at selskapet er utsatt for uthalingstaktikk og offer for en svertekampanje.
-Det har tatt uforholdsmessig lang tid. Du kan godt kalle det en purring fra vår side, sier Mæland til DN.
Flere amerikanske flyselskaper og fagforeninger er kritiske til Norwegian, som de mener vil undergrave dagens standarder i luftfarten.
Selskapet bruker irskregistrerte fly og blant annet asiatisk kabinbesetning på langdistanserutene.
-Regjeringen er ikke part i saken, men bare minner om at søknaden må avklares, sier Mæland.
Mens regjeringen Stoltenberg var kritisk til Norwegians forretningsmodell, har regjeringen Solberg bedt USA godkjenne planene.
Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen sendte brev til sin motpart ifjor, og minnet om at Norge er en del av luftfartsavtalen mellom EU og USA. Dermed skal søknaden godkjennes, så lenge flyselskapet driver etter regelverket.
-I den grad vi har en oppfatning av saken, går det på prosessregler og at vi mener denne avtalen er i tråd med internasjonale betingelser som gjør at Norwegian ikke kan utelukkes fra det amerikanske markedet. Det er et syn vi deler med EU og Irland, sier Mæland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.