Flyet med 38 personer om bord steilet og mistet høyde, men pilotene klarte å rette opp flyet 25 meter over havet. I følge avisa Nordlys ble hendelsen innrapportert som en ikke alvorlig luftfartshendelse, men nå skal saken gjenåpnes.

– Trodde jeg skulle dø

Passasjerene om bord i Widerøeflyet 2. desember 2010 fra Bodø hadde liten anelse om at flyet de satt i, ville få problemer inn mot Svolvær.
På vei inn mot landing i kraftig vind mistet flyet høyde raskt, og i følge passasjerer var flyet ca 25 meter over bakken da det ble rettet opp igjen. Situasjonen ble opplevd som svært dramatisk, både inne i flyet, og fra de som så på fra lufthavna i Svolvær.
Avisa Nordlys har fått tak i styrmannens rapport, som skriver at han trodde han skulle dø, da han så det svarte havet og et rødt lys på en liten holme under dem.

Berget i siste liten

Det er ikke uvanlig at en pilot må avbryte en landing på grunn av sterk vind, men i dette tilfellet viste ferdskriveren senere at flyet ble utsatt for 2,7 G.
For passasjerene vil en slik belastning oppleves som et trykk på 170 kg, beskriver avisa og i dette tilfelle ble folk nærmest klemt flat i setet de sekundene hendelsen stod på.
Flyet landet heller ikke i Svolvær, men på Leknes, der passasjerene ble plassert på buss, forteller Nordlys.

Uenige om hva som skjedde

I ettertid ble hendelsen innrapportert som en ikke alvorlig luftfartshendelse, men styrmannen sin rapport om avvik gjør at saken nå skal vurderes gjenopptatt. Hans versjon av det som skjedde, avviker fra kapteinens oppfatning.
Direktør William Bertheussen i Statens Havarikommisjon for Transport (SHT) varsler nå at de vil gjenåpne saken, som ble lukket i juni 2013.
– Jeg ser at det kan reises tvil om hvorvidt vår opprinnelige klassifisering av dette var riktig. Derfor skal vi nå gå gjennom saken på nytt, sier SHT-direktør William Bertheussen til Nordlys .
Widerøes informasjonssjef Silje Brandvoll sier til avisen at det ikke skjedde noe alvorlig under innflyvningen, men at selskapet er åpen for ny vurdering av hendelsen.