Bilder og videoer publisert i sosiale medier viser det som angivelig er et regjeringshelikopter liggende på siden i Idlib-provinsen nordvest i Syria.
Bildene viser også at flere opprørssoldater har samlet seg på stedet der helikopteret krasjet i et forsøk på å nødlande.

Fire tatt til fange

Ifølge BBC styrtet helikopteret i Jabal al-Zawiya, et område som er kontrollert av opprørere, blant annet fra den beryktede Nusrafronten. Menneskerettsgruppa Syrian Observatory for Human Rights rapporterer at en person ble drept da helikopteret styrtet.
Ifølge menneskerettsgruppa måtte helikoptermannskapet «foreta en nødlanding på grunn av en teknisk feil».
Ytterligere fire personer skal ha blitt tatt til fange. Det var totalt seks personer om bord på helikopteret. Hva som har skjedd med den sjette personen er ikke kjent, ifølge gruppa.
Regjeringshelikopter i Syria
Opprørere samler seg rundt regjeringshelikopteret som krasjet i Idlib-provinsen søndag.
Foto: GHAITH OMRAN / Afp

200.000 drept

Borgerkrigen i Syria, som begynte for fire år siden, har kostet flere enn 200.000 menneskeliv. Ytterligere 11 millioner syrere er drevet på flukt.
Den syriske regjeringen har flere ganger blitt kritisert for å ha brukt såkalte «tønnebomber» mot opprørsstyrker, noe som er et brudd på FN-regler.

Human Rights Watch har dokumentert, blant annet ved hjelp av satellittbilder, at syriske regjeringsstyrker slapp minst 450 tønnebomber over ti landsbyer og byer i Daraa-provinsen det siste året.
Det er også sluppet over 1.000 slike bomber over byen Aleppo, noe som har resultert i store sivile tap. Syrias president Bashar al-Assad har tidligere nektet for at hans styrker bruker slike bomber.