– Det at vi nå har fått en ny norsk bedrift som direkte leverandør i programmet viser at industrien er konkurransedyktig i et høyteknologisk og krevende program. Regjeringen arbeider kontinuerlig med posisjonering av norsk industri inn mot flyproduksjonen, og at en SMB-bedrift lykkes er derfor svært gledelig, sier statssekretær Øystein Bø.
Den første leveransen av deler vil ha en samlet verdi av i overkant av 1 million kroner.  – Potensialet er imidlertid betydelig og vi ser muligheter for å videreutvikle vår automatiserte produksjonsprosess ytterligere. Det er viktig for Notodden som industriområde å vise at det er mulig å konkurrere om oppdrag innenfor et produksjonssegment der våre konkurrenter har fordel av å operere med lavere kostnadsnivåer, sier markedssjef Arnstein Frømyr.
Notodden-bedriften er fra før underleverandør til Kongsberg Defence Systems i deres F-35-produksjon, og har arbeidet målrettet med kvalifisering som selvstendig leverandør til det internasjonale programmet. – Dette viser at ringvirkningen av de store industrikontraktene ikke bare tilflyter norsk industri som underleveranser, men kan være med på å styrke den generelle konkurranseevnen, avslutter Bø.
Frem til i dag har norsk industri undertegnet F-35-kontrakter verdt 2,8 milliarder kroner, noe som er en økning på omlag 20 % siden nyttår. Denne summen dekker likevel bare leveranser til et par hundre av de over 3 000 flyene som er planlagt produsert, og det er ventet ytterligere kontrakter til norsk industri i tiden fremover etter hvert som den årlige produksjonen av F-35 øker.