lørdag 27. juni 2015

Kjosern truer Staten med søksmål


Bjørn Kjos truer staten med søksmål

Norwegian-gründer Bjørn Kjos gir Justisdepartementet en frist til 24. september med å avklare om selskapet kan bruke utenlandsk arbeidskraft på langdistanse-flyvningene fra Norge.
I et brev til departementet, forfattet av advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiik, heter det at også selskapet kan komme til å avvikle sine langdistanseruter fra Norge hvis det ikke får medhold.
Spørsmålet gjelder om Norwegian har anledning til å bruke utenlandsk arbeidskraft, som ikke har arbeids-og oppholdstillatelse her i landet, på sine langdistansefly til USA og Asia.

Klar trussel mot staten

Ifølge Norwegian kan selskapet kun benytte seg av mannskap som har base i Norge, når flyvningene skjer fra flyplasser i Norge. Dette, mener Norwegian, innebærer at selskapet ikke kan benytte seg av amerikansk mannskap på sine flyvinger mellom USA og Norge.
Dette aksepterer ikke Bjørn Kjos og sender avgårde en klar trussel mot norske myndigheter:
I brevet heter det:
- Dersom ikke staten innen 24. september 2015 gir uttrykk for den samme forståelsen av regelverket som Norwegian, legger selskapet til grunn at partene er uenige i forståelsen av regelverket. Staten må da legge til grunn at det er aktuelt å bringe saken inn for rettsapparatet uten ytterligere varsel, heter det.

Har saken til vurdering

Hvis ikke selskapet får rett til å bruke utenlandsk mannskap, truer selskapet også med å legge ned sine langdistanseruter fra norske flyplasser.
Advokatkontoret skriver at striden kun gjelder interkontinentale flyvinger, og ikke flyvninger innen Europa.
I Justisdepartementet tar man trusselen fra Bjørn Kjos foreløpig med ro, og opplyser at det har saken til vurdering. I en epost til Aftenposten skriver Andreas Bondevik, seniorrådgiver kommunikasjonsenheten Justis- og beredskapsdepartementet, dette:
–Justis- og beredskapsdepartementet har mottatt brev fra Norwegians advokat datert 25. juni 2015, der det bes om å få klarhet i hvilken forståelse av utlendingsregelverket staten legger til grunn. Det bes om svar innen 24. september.  Departementets Lovavdeling har saken til vurdering, skriver han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.