Ukraina og vestlige land har fra første stund ment at prorussiske opprørere sto bak nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet over Øst-Ukraina, mens Russland har framsatt flere teorier for å vise at Ukraina sto bak ulykken som kostet 298 menneskeliv.
I dag, nøyaktig ett år etter flykatastrofen, har australske Daily Telegraph publisert en video, som viser det som skal være prorussiske opprørere ankomme krasjstedet og gjennomsøke ofrenes bagasje i kjølvannet av ulykken.

Forvirret og frustrert

Det er mediekonsernet News Corp, eid av mediemogulen Robert Murdoch, som skal ha fått opptakene fra en internasjonal etterforskningsgruppe. Ifølge The Guardian har opprørerne selv gjort opptakene.
Videoen viser separatister gående gjennom krasjstedet der flyrester og lik ligger spredt utover et stort område, før de roter gjennom bagasjen til flere av de avdøde.
Dialogen mellom mennene som høres i opptakene, tyder på forvirring og frustrasjon over at flyet viste seg å være et passasjerfly.
MH17 krasjstedet
En flykatastrofe nesten uten sidestykke i moderne tid var et faktum. Alle de 298 menneskene om bord i flyet mistet livet. Det var et forferdelig syn som møtte dem som kom fram til området der resten av flyet og de som var om bord lå.
Foto: Joakim Reigstad / NRK

– Kvalmende å se på

Dey nye opptaket ryster pårørende etter flystyrten og Australia.
– Det er kvalmende å se på, og tolv måneder etter nedskytingen av MH17 er det svært urovekkende at dette opptaket har dukket opp nå, sier Australias utenriksminister Julie Bishop til Nine Network.
Ifølge Daily Telegraph skal videoopptakene være smuglet ut fra separatistenes base i Donetsk. News Corp skal ha fått tak i opptakene denne uken.
Bishop sier at hun ikke kan verifisere ektheten av videoen, men at den er i tråd med informasjonen de fikk i etterkant av nedskytingen for tolv måneder siden.