fredag 28. august 2015

Boeingansatte i gruppesøksmål - Dagens Næringsliv

 
Boeing Field at Renton, Seattle - Photo: Boeing 
190.000 ansatte og pensjonister har gått til søksmål mot Boeing. På bildet lytter Boeing-ansatte til utenriksminister John Kerry som besøkte flyfabrikken i Renton i Washington i mai i år. Foto: Saul Loeb/AFP Photo/NTB scanpix les mer

I 2006 ble Boeing saksøkt av 190.000 ansatte - nå starter saken

 
Det er ikke bare i Norge at arbeidstagerne er opptatt av pensjon og pensjonsrettigheter.
Også i USA er det et hett tema - og har vært det lenge.
Allerede i 2006 tok 190.000 ansatte og pensjonister i Boeing ut et gruppesøksmål mot sin arbeidsgiver med påstand om at selskapet hadde vanstyrt de ansattes pensjonspenger. Men først i disse dager starter rettssaken, skriver benefitspro.com.
Pensjonsfondet til de Boeing-ansatte er USAs nest største etter IBMs pensjonsfond, og utgjør 44 milliarder dollar (nesten 370 milliarder kroner), skriver bizjournals.com.
Saksøkerne beskylder Boeing for at det lot banken State Street, som forvaltet pensjonspengene, ta alt for høye gebyrer. Ifølge benefitspro.com skal gebyrene ha ligget 35 prosent over det øvre sjiktet for sammenlignbare tjenester. Pensjonsforvalteren beskyldes også for i perioder med børsoppgang å ha holdt en for stor andel av pensjonspengene i kontanter og for lite i aksjer. Det er også tvist om investering av pensjonspengene i ulike fond som har gått med store tap.
En ekspert som saksøkerne har engasjert mener at de Boeing-ansattes pensjonsordning mellom 1997 og 2005 skal ha betalt 35,4 millioner dollar (nesten 300 millioner kroner) for mye i forvaltningshonorar og administrative tjenester, skriver Wall Street Journal.
Boeing er ikke enig i beskyldningene, og ifølge rettsdokumenter hevder flygiganten at det ikke er selskapets skyld om investeringer gir dårligere avkastning enn ventet. Boeing hevder også at investeringspraksis og gebyrer har vært i overensstemmelse med bransjestandarden.
Det er ventet at saken vil ta rundt fire uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.