søndag 16. august 2015

Sikkerhetskontroll a la Kastrup - Kvinner forulempet - BT lederartikkel

Syg kultur i lufthavnen

-
I dag kan BT fortælle, hvor systematiseret overgrebene har været. For en tidligere ansat fortæller, at nogle medarbejdere ikke bare gik for tæt på kvinder, hvis den røde knap blinkede med behov for nærmere kontrol.
Visse ansatte har udset sig kvinder i køen, som de fandt attraktive. Når de så kom til kontrollen, kunne de sparke til en dørkarm, så alarmen blev udløst, og de fik mulighed for en nærgående kropsvisitation. Beretningen er rystende. Sikkerhedstjekket er et nødvendigt onde i en lufthavn på grund af terrorrisikoen. Efter at vanvittige terrorister i 2001 angreb USA med passagerfly, har vi derfor affundet os med, at der er behov for en ekstra kontrol.
Problemet har to sider. For det første er det et direkte overgreb på kvinder, når kropsvisitationen bliver misbrugt. De står i en sårbar situation, for hvem vil virke snerpet, når det handler om sikkerhed i luften?
For det andet svækker det tilliden til sikkerhedskontrollen, En tillid, der er afgørende for, at lufttrafikken kan afvikles forholdsvis let, samtidig med at sikkerheden er på plads.
Derfor er der al mulig grund til, at lufthavnen kommer til bunds i sagen og får draget de nødvendige konsekvenser. ansv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.