Meldingene om en ytterligere russisk militær opptrapping i Syria er altså motstridende.
I går meldte en rekke medier, blant dem NRK, med kilde i den russiske nettavisen FlashNord, at Russlands eneste hangarskip Admiral Kuznetsov i løpet av kort tid igjen skulle sette kursen mot Middelhavet og farvannene utenfor Syria.
Nå melder den statlige russiske medieplattformen Sputnik, med kilde i den russiske Nordflåten, at Admiral Kuznetsov ikke skal til Syria, men bare på øvelser i Barentshavet.
Talsmannen for Den russiske Nordflåten Vadim Serga sier til Sputnik at Admiral Kuznetsov ikke har planer om noen lengre oppdrag i den nærmeste framtid.
Admiral Kuznetsov var tidligere i år i farvannene utenfor Syria, men har de siste månedene ligget ved et verft i Murmansk for reparasjon.
Admiral Kuznetov er Russlands eneste hangarskip for fly, og ble bygget ved et verft i det nåværende Ukraina på 1980-tallet.
Russland har de siste dagene fortsatt å gjennomføre flyangrep i Syria. I går meldte forsvarsdepartementet i landet at russiske fly i løpet av det siste døgnet hadde gjennomført over 40 luftangrep mot mål knyttet til ekstremistgruppen Islamsk stat.